Ge­stoom­de zalm met ui-bies­look­bo­ter

(32)waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • stoompan

Bereiden

In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen. Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen. Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken). Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 min. gaarstomen. Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen. Lekker met risotto.

Tip:

Behalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.