Ech­te Ita­li­aan­se spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Spaghetti bolognese zoals spaghetti bolognese hoort te zijn. Met gehakt én spek.

(718)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Spaghetti bolognese zoals spaghetti bolognese hoort te zijn. Met gehakt én spek. 4 personen
3 718

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 3 min. zachtjes. Voeg het spek en gehakt toe en roerbak 5 min. tot het gehakt rul is. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak 2 min mee. Schenk de wijn erbij en laat nog 5 min. sudderen. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af (niet met koud water spoelen!) en verdeel over de borden. Schep de saus over de spaghetti.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.

Tip:

Dit is een snelle versie van de klassieke 'Ragú Bolognese'. De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.005 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 106 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Echte Italiaanse spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ech­te Ita­li­aan­se spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 1 ui
  • 300 g winterwortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 g ontbijtspek

Snipper de ui, rasp de wortel en snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 3 min. zachtjes. Voeg het spek en gehakt toe en roerbak 5 min. tot het gehakt rul is.

3
3
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 250 ml rode wijn

Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak 2 min mee. Schenk de wijn erbij en laat nog 5 min. sudderen.

4
4
  • 250 ml vleesbouillon
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. sudderen.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 500 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af (niet met koud water spoelen!) en verdeel over de borden.

7
7

Schep de saus over de spaghetti.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.