Pen­ne met to­nijn en kro­kant brood­kruim

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sneetjes brood ontkosten en in keukenmachine fijnmalen. In koekenpan 1 el olie verhitten en broodkruim goudbruin roosteren. Op keukenpapier laten afkoelen. Penne 10-12 min. in ruim kokend water met zout beetgaar koken. Intussen uien en knoflook pellen en snipperen, ansjovis fijnsnijden en tomaatjes wassen en halveren. Harde stelen verwijderen, waterkers grof scheuren. In hapjespan of braadpan 3 el olie verhitten, ui en knoflook 1 min. zachtjes bakken. Ansjovis en tomaatjes 2 min. meebakken. Penne afgieten. Penne door tomaatjesmengsel scheppen en geheel goed verhitten. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en tonijn op hoog vuur in 1-2 min. per kant (net als biefstuk) rosé bakken. Pasta op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Tonijn in reepjes snijden en op pasta leggen. Waterkers en krokant broodkruim erover strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.