Can­nel­lo­ni ge­vuld met zalm

Heel rijk van smaak, deze gevulde pasta met zalm en ricotta.

(264)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heel rijk van smaak, deze gevulde pasta met zalm en ricotta. 4 personen
3 264

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 éénpersoons ovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm (in keukenmachine) hakken. Uitgelekte tomatenblokjes, helft van citroensap en zout en peper naar smaak door zalm mengen. Cannelloni met zalmmengsel vullen.
  2. Helft van bouillon in overschaaltjes schenken. Cannelloni over schaaltjes verdelen. In kom ricotta losroeren met rest van visbouillon. Ricotta op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper.
  3. Ricotta op cannelloni scheppen en bestrooien met geraspte kaas. Schaaltjes in oven zetten en cannelloni in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.

combinatietip:

Lekker met zeekraal of roergebakken spinazie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Cannelloni gevuld met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni ge­vuld met zalm

1
1
  • 500 g zalmfilet
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el citroensap

Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm (in keukenmachine) hakken. Uitgelekte tomatenblokjes, citroensap en zout en peper naar smaak door zalm mengen.

2
2
  • 12 cannelloni

Cannelloni rechtop op werkblad zetten en met behulp van theelepel met zalmmengsel vullen.

3
3
  • 2 g boter om in te vetten
  • 200 ml visbouillon

Vet ovenschaaltjes in. Bouillon in overschaaltjes schenken. Cannelloni over schaaltjes verdelen.

4
4
  • 250 g ricotta
  • 200 ml visbouillon
  • 1 el citroensap

In kom ricotta losroeren met rest van visbouillon. Ricotta op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper.

5
5
  • 50 g pittige kaas

Rasp de kaas. Ricotta op cannelloni scheppen en bestrooien met geraspte kaas.

6
6

Schaaltjes in oven zetten en cannelloni in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.

combinatietip:

Lekker met zeekraal of roergebakken spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.