Met gei­ten­kaas ge­vul­de to­ma­ten

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas. Pers de knoflook erboven uit en schep goed om. Snijd het kapje van de tomaat en hol hem uit. Bestrooi de tomaat vanbinnen met peper en eventueel zout. Vul de tomaten met de kaas en zet ze in een ingevette ovenschaal. Bak ze in het midden van de oven 20 min. Bestrooi de tomaten met peper en eventueel zout en garneer met de sla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 24-25

Met geitenkaas gevulde tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met gei­ten­kaas ge­vul­de to­ma­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g Hollandse geitenkaas
  • 1 teen knoflook

Rasp de kaas. Pers de knoflook erboven uit en schep goed om.

3
3
  • 4 vleestomaten

Snijd het kapje van de tomaat en hol hem uit. Bestrooi de tomaat vanbinnen met peper en eventueel zout.

4
4

Vul de tomaten met de kaas en zet ze in een ingevette ovenschaal. Bak ze in het midden van de oven 20 min.

5
5
  • 12 blaadjes eikenbladsla

Bestrooi de tomaten met peper en eventueel zout en garneer met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.