Ste­vi­ge cour­get­te­soep met to­ma­ten­bruschet­ta

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een braadpan en smoor de courgette afgedekt 10 min. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer.
  2. Snijd de tomaat in stukjes en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood. Laat de bruschettamix in het hete water wellen, meng daarna met de rest van de olie.
  3. Smeer de bruschettamix op het geroosterd brood en leg de helft van de tomaat erop. Schep de soep in soepborden en verdeel de zalm en de rest van de tomaat erover. Serveer de soep met de tomatenbruschetta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 22-23

Stevige courgettesoep met tomatenbruschetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ste­vi­ge cour­get­te­soep met to­ma­ten­bruschet­ta

1
1
  • 4 courgettes
  • 2 el olijfolie

Snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit de olie in een braadpan en smoor de courgette afgedekt 10 min.

2
2
  • 500 ml visbouillon (van tablet)

Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer.

3
3
  • 4 romatomaten
  • 8 sneetjes bruinbrood

Snijd de tomaat in stukjes en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood.

4
4
  • 4 el mix voor bruschetta al pomodoro
  • 8 el heet water
  • 4 el olijfolie

Laat de bruschettamix in het hete water wellen, meng daarna met de olie.

5
5

Smeer de bruschettamix op het geroosterd brood en leg de helft van de tomaat erop.

6
6
  • 200 g gerookte zalmsnippers

Schep de soep in soepborden en verdeel de zalm en de rest van de tomaat erover. Serveer de soep met de tomatenbruschetta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.