Cous­cous met kip, per­zik en snij­bo­nen

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 123

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de perziken uitlekken (vocht opvangen). Snijd de perzik in stukjes, de snijbonen in ruiten en de kip in blokjes. Verhit in een braadpan olie en bak de kipblokjes bruin. Veel de champignons schoon en halveer, bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor. Voeg perziksap, 100 ml water toe en laat 15 min. afgedekt stoven.
  2. Kook de snijbonen in 5-7 min. beetgaar. Laat de couscous 5 min. in kokend water met zout wellen. Perzik door kip scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de couscous over borden en leg het kipmengsel en de snijbonen erop.

Tip:

prijs per persoon 2.10 (in mei 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met kip, perzik en snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met kip, per­zik en snij­bo­nen

1
1
  • 410 g perziken
  • 300 g snijbonen
  • 400 g kipfilet

Laat de perziken uitlekken (vocht opvangen). Snijd de perzik in stukjes, de snijbonen in ruiten en de kip in blokjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 250 g champignons

Verhit in een braadpan olie en bak de kipblokjes bruin. Veel de champignons schoon en halveer, bak 1 min. mee.

3
3
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder

Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor. Voeg perziksap, 100 ml water toe en laat 15 min. afgedekt stoven.

4
4
  • 300 g couscous

Kook de snijbonen in 5-7 min. beetgaar. Laat de couscous 5 min. in kokend water met zout wellen.

5
5

Perzik door kip scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de couscous over borden en leg het kipmengsel en de snijbonen erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.