Au­ber­gi­ne-ros­bief­rol­le­tjes met pi­kan­te munt­saus

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 65

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • vijzel
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uiteinden van aubergines snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. Plakken in vergiet leggen, bestrooien met zout en 10 min. laten staan. Intussen van limoen 4 dunne plakjes snijden, rest van vrucht uitpersen. In vijzel of in minimengkom van keukenmachine blaadjes munt met knoflook, vissaus en 3-4 el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus op smaak brengen met limoensap, suiker en zout. Peperreepjes erdoor scheppen. Aubergine droogdeppen met keukenpapier. Grillpan verhitten. Aubergine aan beide kanten bestrijken met 1 el olie en in 2 porties in grillpan goudbruin en gaar roosteren. Plakken halverwege slag draaien, zodat mooi ruitpatroon ontstaat. Geroosterde aubergine op snijplank uitspreiden en laten afkoelen. Op elke plak aubergine plakje rosbief leggen. Peper erboven malen. Aubergineplakken stevig oprollen en vastzetten met cocktailprikker. Rolletjes over vier borden verdelen, muntsaus erop scheppen en garneren met plakjes limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.