Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw­qui­che

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Deegplakjes uitspreiden en laten ontdooien. Peper halveren, zaadjes eruit schrapen en peper fijnhakken. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen (vrucht wordt niet gebruikt). In schaal marinade roeren van olie, rode peper, sinaasappelrasp, knoflook, kruiden, zout en peper. Kabeljauw erdoor scheppen en minstens 10 min. laten staan. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van 30 cm. Quichevorm bekleden met deeg en deeg aan randen goed aandrukken. In kom eieren loskloppen met room, 1/2 tl zout en peper. Kaas erdoor roeren. Eiermengsel op deegbodem schenken en kabeljauwblokjes met marinade erover verdelen. In oven quiche in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Quiche laten afkoelen. Afdekken met plasticfolie en tot gebruik gekoeld bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.