Ge­po­cheer­de zalm­fi­lets met ven­kel-li­moen­may­o­nai­se

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In wijde pan 300 ml water met vermout en helft van kruiden aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen. Vuur heel laag draaien, zodat bouillon net niet meer kookt. Zalm in bouillon leggen en in 6 min. bijna gaar laten worden. Zalm met schuimspaan uit bouillon nemen en laten afkoelen. Topjes van venkel snijden en knol halveren. Met scherp mes flinterdunne plakjes van venkel snijden. Venkelgroen fijnhakken. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In afsluitbare schaal mayonaise mengen met limoenrasp, rest van kruiden, venkelgroen en venkelplakjes. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. Zalm en venkelmayonaise tot gebruik gekoeld bewaren.
  2. Zalmfilets op vier borden leggen en venkelmayonaise erover scheppen. Lekker met aardappelsalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.