Toast met nec­ta­ri­ne en knap­pe­ri­ge ham

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 25 stuks
2 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rucola fijn en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de nectarines in dunne partjes.
  2. Snijd de kapjes van het brood en snijd het brood in 15 dunne plakken. Halveer de sneetjes en leg op een bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met de olie.Rooster in 5 min. goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Bak de ham met 3 plakken tegelijk in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat de ham op keukenpapier afkoelen en breek doormidden. Verdeel het ricottamengsel en de partjes nectarine over de toast. Besprenkel met de balsamicoazijn en garneer met de ham.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Toast met nectarine en knapperige ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met nec­ta­ri­ne en knap­pe­ri­ge ham

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 30 g rucola
  • 250 g ricotta
  • 4 nectarines

Snijd de rucola fijn en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de nectarines in dunne partjes.

3
3
  • 1 ongesneden brood
  • 3 el olijfolie

Snijd de kapjes van het brood en snijd het brood in 15 dunne plakken. Halveer de sneetjes en leg op een bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met de olie.

4
4
  • 15 plakken Kempische ham

Rooster in 5 min. goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de ham met 3 plakken tegelijk in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

5
5

Laat de ham op keukenpapier afkoelen en breek doormidden. Verdeel het ricottamengsel en de partjes nectarine over de toast.

6
6
  • 1 el balsamicoazijn

Besprenkel met de balsamicoazijn en garneer met de ham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.