Krui­di­ge var­kens­fi­let­lap­jes met ap­pel­sam­bal

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom koriander, komijn en kardemom mengen met knoflook en mespunt peper en zout. Vleeslapjes aan beide kanten goed inwrijven met kruidenmengsel en smaken op koele plek minstens 1 uur laten intrekken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijnhakken. Appels schillen, in kwarten snijden en klokhuizen verwijderen. Appelparten boven kom grof raspen. Citroensap erdoor mengen. Gemberwortel schillen en boven appels fijnraspen. Appelrasp omscheppen met rode peper en mespunt zout. Kom afdekken met plasticfolie en appelsambal tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Rooster van barbecue met beetje olie invetten. Varkensfiletlapjes op barbecue leggen en in ca. 5 min. per kant bruin en gaar roosteren. Appelsambal erbij serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.