Kip­spie­sen met ore­ga­no en ka­neel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 barbecuespiesen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In schaal olie mengen met citroensap en -rasp, knoflook, oregano en kaneel. Kip in de lengte in dunne plakjes snijden. Kip bestrooien met peper en zout en in schaal door kruidenolie wentelen. Op koele plaats smaken minstens 30 min. laten intrekken.
  2. Kip aan spiesen rijgen (marinade in kommetje bewaren); in midden van elke spies laurierblad steken. Spiesen op barbecue in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Spiesen regelmatig omkeren en tussentijds een keer met marinade bestrijken.

Tip:

Ook erg makkelijk om te marineren zijn kipfilethaasjes. Deze hoeven niet meer gesneden te worden; ze kunnen zo op de barbecue. Ze zijn na 12-15 minuten roosteren gaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.