Ham­bur­gers met spi­na­zie en wit­te kaas

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In keukenmachine brood, citroensap en -rasp en ui tot fijne massa malen. Broodmengsel door gehakt kneden, met peterselie, piment, 1 tl komijn en 1 el olie. Op smaak brengen met flink wat zout en peper. Van gehaktmengsel 8 burgers vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Vlak voor roosteren van burgers 1 el olie in steelpannetje verhitten. Pijnboompitten snel goudbruin bakken. Spinazie toevoegen en op matig vuur al roerend laten ontdooien. Kaasblokjes in spinaziesaus laten smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en rest van komijn. Pan van vuur nemen en op barbecue warmhouden.
  2. Burgers aan beide kanten bestrijken met rest van olie. Burgers (in hamburgerklem) op barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar roosteren. Burgers op vier borden leggen en spinaziesaus ernaast scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.