Slip­tong met ge­bak­ken mi­ni­k­riel­tjes

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de sla schoon en snijd in grove repen. Halveer de appels en verwijder de pit en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit 3 el boter (per 4 personen) in een grote koekenpan. Bak de krieltjes in 10 min. gaar en bruin. Strooi bloem op een diep bord en meng met peper en zout. Dep de sliptong droog en haal door de bloem.
  2. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan. Bak de sliptong in 6 min. gaar, keer halverwege. Houd de sliptong warm. Meng de sla met de appel, bosui en dressing. Serveer de sliptong met de gebakken krieltjes en salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 18-19

Sliptong met gebakken minikrieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Slip­tong met ge­bak­ken mi­ni­k­riel­tjes

1
1
  • 1 kropsla
  • 3 appels

Maak de sla schoon en snijd in grove repen. Halveer de appels en verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.

2
2
  • 3 bosuitjes
  • 3 el boter
  • 900 g minikrieltjes

Snijd de bosui in ringetjes. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de krieltjes in 10 min. gaar en bruin.

3
3
  • 4 el bloem
  • 450 g sliptongfilet

Strooi bloem op een diep bord en meng met peper en zout. Dep de sliptong droog en haal door de bloem.

4
4
  • 2 el boter

Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de boter in een andere koekenpan. Bak de sliptong in 6 min. gaar, keer halverwege.

5
5
  • 6 el honing-mosterddressing

Houd de sliptong warm. Meng de sla met de appel, bosui en dressing. Serveer de sliptong met de gebakken krieltjes en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.