Ro­mi­ge aard­ap­pel-kaas­souf­flé

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soufflévorm ( inhoud ca. 2,5 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappelpuree bereiden met koksroom en 550 ml water. Eieren scheiden (let op, er mag geen eigeel in het eiwit zitten). Eiwitten stijfkloppen. Aardappelpuree mengen met eierdooiers en kaas. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten voorzichtig door aardappelmengsel scheppen en overdoen in ingevette soufflévorm. Vorm in midden van oven plaatsen en soufflé in 40 min. gaarbakken. Broccoli schoonmaken en in stukjes snijden. Broccoli in weinig water in 8 min. beetgaar koken en afgieten. Tomaten in reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Broccoli mengen met tomaatreepjes, olijven en 2 el olie (van tomaten). Soufflé serveren met broccoli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.