Zalm met kro­kan­te korst

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen inprikken. Aardappels in magnetron ca. 8 min. op hoogste stand (700 Watt) verhitten. Aardappels nog 10 min. afgedekt laten nagaren. Pan tostado verkruimelen. Helft van kruidenboter smelten. Zalm op ingevette bakplaat leggen, bestrooien met zout en peper en toastkruim erover strooien. Gesmolten boter erover sprenkelen. Zalm in midden van oven in 10 min. gaarbakken. Komkommer schoonmaken en in plakjes snijden. Sla mengen met komkommer en dressing. Aardappels aan bovenkant opensnijden en klontje kruidenboter erop leggen. Zalm serveren met gepofte aardappels en salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.