To­ma­ten­ri­sot­to met worst­jes

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In hapjespan 2 el olie verhitten en ui 2 min. zachtjes bakken. Rijst toevoegen en roeren tot rijst glazig is. Inhoud van blik tomatenblokjes erdoor scheppen en verwarmen tot vocht door rijst is opgenomen. Telkens deel van bouillon toevoegen en door rijst laten opnemen, tot na ca. 20 min. rijst beetgaar is. Intussen in koekenpan 2 el olie verhitten en worstjes rondom bruinbakken. Vuur laag draaien en worstjes in ca. 15 min. gaar laten worden. Bladeren van ijsbergsla in stukken scheuren, wassen en droogdeppen of in slacentrifuge droogslingeren. In slakom dressing roeren van rest van olie, azijn, zout en peper. Sla erdoor mengen. Risotto pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper en op vier borden scheppen. Worstjes erop leggen, sla apart serveren.

Tip:

prijs per persoon 2.10 (eind april/mei 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 52 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.