Pan­nen­koek­jes met aard­bei­en en ra­bar­ber

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Rabarber in stukken van 5 cm snijden en in ovenschaal mengen met suiker. Schaal in midden van oven plaatsen en rabarber in ca. 45 min. gaar laten worden. Rabarber laten afkoelen en aardbeien erdoor scheppen.
  2. In kom melk met ei loskloppen. Bakmeel erboven zeven en erdoor kloppen. Rozijnen, appel en mespunt zout door dikke beslag roeren. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 el boter verhitten en op enige afstand van elkaar 2-3 keer lepel beslag scheppen. Pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar bakken. Pannenkoekjes warm houden en van rest van beslag op dezelfde wijze pannenkoekjes bakken. Pannenkoekjes over vier borden verdelen en rabarber-aardbeicompote ernaast scheppen. Lekker met crème fraîche en bol vanilleijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.