Kalfs­schnit­zels met een kaas­korst­je

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korstjes van broodsnijden en brood in keukenmachine fijnmalen. In diep bord geraspte kaas mengen met broodkruim. In ander diep bord eieren loskloppen. Schnitzels aan beide kanten bestrooien met zout en peper. Vlees eerst door losgeklopt ei halen en daarna door kaasmengsel wentelen, zo dat vlees rondom bedekt is (dit niet lang tevoren doen, dan wordt het paneerlaagje te vochtig). Olie in ruime koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Vlees in 4-5 min. per kant bruin en vanbinnen rosé bakken. Serveren met partjes citroen. Lekker met aardappelpuree en kropsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.