Gra­tin van aard­ap­pel en cour­get­te

Lekker met zongedroogde tomaatjes onder een knapperig kaaslaagje.

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Lekker met zongedroogde tomaatjes onder een knapperig kaaslaagje. 4 personen
3 133

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de courgette in plakken.
  2. Vet de ovenschaal in. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs om en om in de ingevette schaal met stukjes tomaat ertussen.
  3. Roer de melk en de kaas goed door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Breng pittig op smaak met peper. Schenk het mengsel over de aardappelen en courgette.
  4. Laat de schaal in het midden van de oven in 40 min. gaar worden, dek af met folie. Verwijder na 15 min. de folie en laat de schotel licht gratineren.
video

Gra­ti­ne­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 16-17

Gratin van aardappel en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gra­tin van aard­ap­pel en cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 90 g gedroogde tomaten in olie
  • 600 g courgette

Laat de tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de courgette in plakken.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Vet de ovenschaal in. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs om en om in de ingevette schaal met stukjes tomaat ertussen.

4
4
  • 200 ml halfvolle melk
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 2 tenen knoflook

Roer de melk en de kaas goed door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Breng pittig op smaak met peper.

5
5

Schenk het mengsel over de aardappelen en courgette. Laat de schaal in het midden van de oven in 40 min. gaar worden, dek af met folie.

6
6

Verwijder na 15 min. de folie en laat de schotel licht gratineren.

Gratineren

Instructievideo

00:39 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.