Pit­ti­ge Ita­li­aan­se pas­ta­sa­la­de

Familiepicknick op het programma? Deze salade voor de volwassenen gaat zeker weten als eerste op.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Familiepicknick op het programma? Deze salade voor de volwassenen gaat zeker weten als eerste op. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
  2. Verwarm in een koekenpan 2 el olie, knoflook en paprika zachtjes. Was de tomaten. Snijd de steeltjes van de pepers. Snijd de tomaten en pepers in in stukjes. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  3. Schep in een pan de pasta, knoflook, paprika, tomaat, peper en kaas door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel op een platte schaal de sla en schep de pastasalade erop. Besprenkel met de rest van de olie en versgemalen peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 16-17

Pittige Italiaanse pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge Ita­li­aan­se pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 300 g farfalle
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.

2
2
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 3 vleestomaten
  • 145 g groene pepers mild
  • 200 g belegen kaas

Verwarm in een koekenpan de olie, knoflook en paprika zachtjes. Was de tomaten. Snijd de steeltjes van de pepers. Snijd de tomaten en pepers in in stukjes. Snijd de kaas in kleine blokjes.

3
3
  • 200 g gemengde ijsbergsla
  • 4 el olijfolie extra vierge

Schep in een pan de pasta, knoflook, paprika, tomaat, peper en kaas door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel op een platte schaal de sla en schep de pastasalade erop. Besprenkel met de rest van de olie en versgemalen peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.