Ge­vul­de cour­get­te

(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 143

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes en hol met een theelepel uit tot 1 cm van de buitenkant. Snijd het vruchtvlees klein en snipper de ui. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui en het courgettevruchtvlees 3 min. zachtjes. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het vel van de braadworsten. Meng het courgettemengsel en de helft van de tomatenpuree door de worst.
  2. Vet de ovenschaal in. Vul de courgettes met het vleesmengsel en leg naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de pijnboompitten erover. Roer de rest van de tomatenpuree door de bouillon en schenk de bouillon in de ovenschaal. Laat in het midden van de oven de courgettes in 25-30 min. bruin en gaar worden.
  3. Schil de aardappelen, snijd in plakken van 2 cm dik en halveer. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Schep de aardappelrepen erdoor en bak afgedekt in 7 min. gaar, schep af en toe om. Verwijder de deksel en laat de aardappelrepen in nog 3 min. goudbruin worden. Breng op smaak met peper en zout. Leg de courgettes op de borden en serveer de aardappelrepen erbij.

Tip:

prijs per persoon 2.30 (eind maart/april 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 ui

Halveer de courgettes en hol met een theelepel uit tot 1 cm van de buitenkant. Snijd het vruchtvlees klein en snipper de ui.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en het courgettevruchtvlees 3 min. zachtjes. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 4 runderbraadworsten
  • 35 g tomatenpuree

Verwijder het vel van de braadworsten. Meng het courgettemengsel en de tomatenpuree door de worst.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 65 g pijnboompitten

Vet de ovenschaal in. Vul de courgettes met het vleesmengsel en leg naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de pijnboompitten erover.

6
6
  • 35 g tomatenpuree
  • 200 ml runderbouillon (van tablet)

Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk de bouillon in de ovenschaal.

7
7

Laat in het midden van de oven de courgettes in 25-30 min. bruin en gaar worden.

8
8
  • 4 el olijfolie

Schil de aardappelen, snijd in plakken van 2 cm dik en halveer. Verhit de olie in een koekenpan.

9
9

Schep de aardappelrepen erdoor en bak afgedekt in 7 min. gaar, schep af en toe om.

10
10

Verwijder de deksel en laat de aardappelrepen in nog 3 min. goudbruin worden. Breng op smaak met peper en zout.

11
11

Leg de courgettes op de borden en serveer de aardappelrepen erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.