Stap-voor-stap rol­la­de bra­den

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(233)waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 233

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Bereiden

  1. Neem de rollade uit de verpakking en laat in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Smelt de boter in een braadpan op matig vuur. Leg de rollade in de pan als bijna alle schuim van de boter is weggetrokken en braad aan. Draai de rollade met een vleestang of houten spatel en vleesvork een paar keer om, zodat het vlees rondom - ook aan de zijkant! - lichtbruin wordt.Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 35-60 min. gaar (gaartijd is afhankelijk van het gewicht).
  3. Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Schenk ondertussen de wijn in een pan, roer de aanbaksels los en laat de jus even doorkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de rollade uit de folie, knip het netje open en verwijder. Snijd de rollade met een groot mes in dunne plakken.

bereidingstip:

Uit de oven: na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven (inschakelen op 175 °C) verder garen. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C.

variatietip:

Rolladesalade op brood: snijd restjes rollade in heel fijne stukjes. Meng er mayonaise, mosterd en in kleine blokjes gesneden augurk en (ongeschilde)appel door. Breng het geheel op smaak met peper en zout en gebruik het als beleg, bijvoorbeeld op een meergranenpistoletje.

variatietip:

Rolladeragout: snijd een restant rollade in kleine stukjes. Fruit in een hapjespan wat gesnipperde ui in boter. Voeg in plakjes gesneden (kastanje)champignons toe en bak deze mee. Strooi er bloem over en laat die even meebakken, zodat de bloem gaart. Voeg nu al roerend scheutjes melk toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de rolladestukjes erdoor en laat het vlees nog even meewarmen. Breng de ragout op smaak met pittige mosterd, peper en zout.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 28 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stap-voor-stap rollade braden

terug naar recept

Stap-voor-stap rol­la­de bra­den

1
1
  • 1 kg varkensrollade

Neem de rollade uit de verpakking en laat in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.

2
2

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3
  • 50 g roomboter

Smelt de boter in een braadpan op matig vuur. Leg de rollade in de pan als bijna alle schuim van de boter is weggetrokken en braad aan.

4
4

Draai de rollade met een vleestang of houten spatel en vleesvork een paar keer om, zodat het vlees rondom - ook aan de zijkant! - lichtbruin wordt.

5
5

Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 35-60 min. gaar (gaartijd is afhankelijk van het gewicht).

6
6

Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

7
7
  • 150 ml droge witte wijn

Schenk ondertussen de wijn in een pan, roer de aanbaksels los en laat de jus even doorkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Neem de rollade uit de folie, knip het netje open en verwijder. Snijd de rollade met een groot mes in dunne plakken.

bereidingstip:

Uit de oven: na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven (inschakelen op 175 °C) verder garen. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C.

variatietip:

Rolladesalade op brood: snijd restjes rollade in heel fijne stukjes. Meng er mayonaise, mosterd en in kleine blokjes gesneden augurk en (ongeschilde)appel door. Breng het geheel op smaak met peper en zout en gebruik het als beleg, bijvoorbeeld op een meergranenpistoletje.

variatietip:

Rolladeragout: snijd een restant rollade in kleine stukjes. Fruit in een hapjespan wat gesnipperde ui in boter. Voeg in plakjes gesneden (kastanje)champignons toe en bak deze mee. Strooi er bloem over en laat die even meebakken, zodat de bloem gaart. Voeg nu al roerend scheutjes melk toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de rolladestukjes erdoor en laat het vlees nog even meewarmen. Breng de ragout op smaak met pittige mosterd, peper en zout.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.