Stap-voor-stap rol­la­de bra­den

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 1 uur wachten
(233)waardeer
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 233

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Bereiden

  1. Rollade uit verpakking nemen en in ca. 1 uur op kamertemperatuur laten komen. Vlees droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
  2. In braadpan op matig vuur boter smelten. Als bijna alle schuim van boter is weggetrokken, rollade in pan leggen en aanbraden. Rollade met behulp van vleestang of houten spatel en vleesvork paar keer omdraaien, zodat vlees rondom - ook aan zijkant! - lichtbruin wordt.
  3. Vuur laag draaien en rollade met deksel schuin op pan in 35 min. tot 1 uur gaar braden (gaartijd is afhankelijk van gewicht). Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 10 min. laten rusten. Intussen wijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en jus even laten doorkoken. Jus op smaak brengen met zout en peper. Rollade uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen. Rollade met groot mes in dunne plakken snijden.

Tip:

Uit de oven: Na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven (inschakelen op 175 °C) verder garen. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C.

Tip:

Rolladesalade op brood:Snijd restjes rollade in heel fijne stukjes. Meng er mayonaise, mosterd en in kleine blokjes gesneden augurk en (ongeschilde)appel door. Breng het geheel op smaak met zout en peper en gebruik het als beleg, bijvoorbeeld op een meergranenpistoletje.

Tip:

Rolladeragout:Snijd een restant rollade in kleine stukjes. Fruit in een hapjespan wat gesnipperde ui in boter. Voeg in plakjes gesneden (kastanje)champignons toe en bak deze mee. Strooi er bloem over en laat die even meebakken, zodat de bloem gaart. Voeg nu al roerend scheutjes melk toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de rolladestukjes erdoor en laat het vlees nog even meewarmen. Breng de ragout op smaak met pittige mosterd, zout en peper.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.