Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Stap-voor-stap rol­la­de bra­den

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 60 min bereiden
    • 60 min wachten
(231)waardeer
Een lekker indiaas recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, varkensfiletrollade, roomboter en droge witte wijn Indiaas hoofdgerecht 4 personen 300 kcal
3 231

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier

Bereiden

Rollade uit verpakking nemen en in ca. 1 uur op kamertemperatuur laten komen. Vlees droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.

In braadpan op matig vuur boter smelten. Als bijna alle schuim van boter is weggetrokken, rollade in pan leggen en aanbraden. Rollade met behulp van vleestang of houten spatel en vleesvork paar keer omdraaien, zodat vlees rondom - ook aan zijkant! - lichtbruin wordt.

Vuur laag draaien en rollade met deksel schuin op pan in 35 min. tot 1 uur gaar braden (gaartijd is afhankelijk van gewicht). Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 10 min. laten rusten. Intussen wijn in pan schenken, aanbaksels losroeren en jus even laten doorkoken. Jus op smaak brengen met zout en peper. Rollade uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen. Rollade met groot mes in dunne plakken snijden.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.

Tip

Rolladeragout:Snijd een restant rollade in kleine stukjes. Fruit in een hapjespan wat gesnipperde ui in boter. Voeg in plakjes gesneden (kastanje)champignons toe en bak deze mee. Strooi er bloem over en laat die even meebakken, zodat de bloem gaart. Voeg nu al roerend scheutjes melk toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de rolladestukjes erdoor en laat het vlees nog even meewarmen. Breng de ragout op smaak met pittige mosterd, zout en peper.

Tip

Rolladesalade op brood:Snijd restjes rollade in heel fijne stukjes. Meng er mayonaise, mosterd en in kleine blokjes gesneden augurk en (ongeschilde)appel door. Breng het geheel op smaak met zout en peper en gebruik het als beleg, bijvoorbeeld op een meergranenpistoletje.

Tip

Uit de oven: Na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven (inschakelen op 175 °C) verder garen. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 300 kcal
  • Eiwit 28 g
  • Vet 18 g
  • Koolhydraten 0 g
Tags