Ge­ma­ri­neer­de si­naas­ap­pel met yog­hurt­ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Handsinaasappels dik schillen, om witte vlies te verwijderen. Vruchtvlees in dunne plakken snijden. Andere sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook brengen. Mengsel op laag vuur 5 min. laten inkoken tot siroop ontstaat. Pan van vuur nemen en siroop iets laten afkoelen. Kardemompoeder erdoor roeren. Plakken sinaasappel in lage schaal leggen en siroop erover schenken. Zo minstens 30 min. laten staan, zodat smaken kunnen intrekken. Af en toe voorzichtig omscheppen.
  2. Plakken sinaasappel over vier borden verdelen. Met natgemaakte ijsbolletjestang of ijsschep 4 mooie bollen uit ijs scheppen en naast sinaasappel leggen. Garneren met reepjes munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.