Ho­ningo­me­le­tjes met aard­bei­en

Zoet gebakken eitje. Tussen de dubbelgevouwen omelet proef je roomkaas én aardbeien.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Zoet gebakken eitje. Tussen de dubbelgevouwen omelet proef je roomkaas én aardbeien. 4 personen
3 26

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit. Meng de aardbeien met 1 el citroensap. Klop in een maatbeker de eieren los met de melk, het citroenrasp, de honing en zout.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk een kwart van het eimengsel in de pan.Bak de omelet tot de bovenkant bijna droog is. Houd afgedekt warm op een bord en bak nog 3 omeletten.
  3. Besmeer elke omelet dik met roomkaas. Bedek een helft met aardbeien en vouw de omelet dubbel. Zeef de gestampte muisjes boven de omelet.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Honingomeletjes met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­ningo­me­le­tjes met aard­bei­en

1
  • 250 g aardbeien
  • 1 citroen

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit.

2
  • 6 eieren
  • 3 el melk
  • 1 el vloeibare honing

Meng de aardbeien met 1 el citroensap. Klop in een maatbeker de eieren los met de melk, het citroenrasp, de honing en zout.

3
  • 25 g boter

Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk een kwart van het eimengsel in de pan.

4

Bak de omelet tot de bovenkant bijna droog is. Houd afgedekt warm op een bord en bak nog 3 omeletten.

5
  • 150 g verse roomkaas naturel

Besmeer elke omelet dik met roomkaas. Bedek een helft met aardbeien en vouw de omelet dubbel.

6
  • 3 el gestampte muisjes

Zeef de gestampte muisjes boven de omelet. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.