Pi­kan­te slapak­ket­jes met kip

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • stoompan
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Van kropsla 12 mooie, grote bladeren loshalen. Sla wassen en droogslingeren of voorzichtig droogdeppen. Slabladeren op werkvlak uitspreiden. In kom kipreepjes mengen met bosuitjes en boemboe (Indische kruidenmix). Kipmengsel in 12 porties verdelen en deze aan bovenkant van elk slablad leggen. Zijkanten van sla over vulling vouwen en bladeren naar nerf toe voorzichtig oprollen. Kruislings 2 cocktailprikkers door bovenkant steken om slapakketjes vast te zetten. Slapakketjes op bakpapier in stoompan of -mand leggen (eventueel in 2 porties bereiden). Pakketjes boven stoom in 6-8 min. gaar stomen. Slapakketjes op warme schaal leggen of over vier borden verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.