Zalm­fi­let met bies­look en mie­riks­wor­tel­crè­me

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in 2 gelijke stukken snijden en met keukenpapier droogdeppen. Filets bestrooien met versgemalen peper en zout en dun bestrijken met olie en mierikswortel. Bieslook boven bord fijn knippen. Zalm in bieslook drukken, zodat alle kanten ermee bedekt raken. Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren. Mayonaise mengen met rest van mierikswortel en op smaak brengen met limoensap, zout en peper naar smaak. Grillpan heet laten worden. Zalm 2-3 min. per kant grillen tot filets vrijwel gaar zijn (kern mag transparant blijven). Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren. Zalmfilets en limoen op twee borden leggen. Mierikswortelsaus ernaast scheppen. Lekker met aardappelsalade en sperziebonen.

Tip:

In plaats van zalm kan ook tonijnsteak op deze manier bereid en gegrild worden. Kabeljauwfilet kan ook, maar de grilltijd is dan iets langer, omdat witte vis vanbinnen helemaal gaar moet zijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.