Mous­sa­ka

(375)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 2 personen
3 375

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de aubergine in lange plakken en bestrijk met ¾ van de kruidenolie. Verhit de grillpan en grill de aubergine in 5 min. lichtbruin, keer halverwege.
  2. Verhit ondertussen de braadpan met de rest van de kruidenolie en bak het gehakt rul. Voeg de tomatensaus en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. sudderen. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Vet de ovenschaal in en leg de aubergine in de ovenschaal. Schep de saus en een laag puree erop. Roer de yoghurt los met de kaas, peper en zout. Strijk de yoghurt over de puree uit. Laat de moussaka onder de grill in 4-5 min. kleuren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Moussaka

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mous­sa­ka

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 1 aubergine
  • 3 el olie met knoflook-peterselie

Snijd de aubergine in lange plakken en bestrijk met de kruidenolie. Verhit de grillpan en grill de aubergine in 5 min. lichtbruin, keer halverwege.

3
3
  • 1 el olie met knoflook-peterselie
  • 200 g rundergehakt

Verhit ondertussen de braadpan met de kruidenolie en bak het gehakt rul.

4
4
  • 375 ml tomatensaus
  • ½ tl oregano

Voeg de tomatensaus en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. sudderen.

5
5
  • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotel

Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 2 el olie met knoflook-peterselie

Vet de ovenschaal in en leg de aubergine in de ovenschaal. Schep de saus en een laag puree erop.

7
7
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 50 g geraspte oude kaas

Roer de yoghurt los met de kaas, peper en zout. Strijk de yoghurt over de puree uit. Laat de moussaka onder de grill in 4-5 min. kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.