Zoe­te cour­get­te­taart

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
4 96

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en op bord laten afkoelen. Courgettes wassen, droogdeppen en grof raspen. Courgetterasp in zeef laten uitlekken, vocht er zo veel mogelijk uitdrukken. Courgette droogdeppen. In kom eieren, rietsuiker en vanillesuiker met mixer of garde luchtig kloppen. Olie erdoor kloppen. In andere kom bloem mengen met bakpoeder, koekkruiden en 1 tl zout. Bloem luchtig door eimengsel scheppen. Courgette en walnoten door beslag mengen. Beslag in ingevette en met bloem bestoven springvorm scheppen en op rooster in midden van oven zetten. Taart ca. 1 uur en 15 min. bakken tot buitenkant lichtbruin is, maar taart vanbinnen niet helemaal droog is. Vorm uit oven nemen en taart 10 min. laten afkoelen. Mes langs zijkant van cake halen en taartrooster of snijplank op vorm leggen. Voorzichtig samen keren, zodat taart zonder te breken uit vorm glijdt. Courgettetaart op rooster laten afkoelen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.