Pen­ne met to­maat en mas­car­po­ne­saus

De mozzarellabolletjes smelten half in de warme tomatensaus.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De mozzarellabolletjes smelten half in de warme tomatensaus. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mozzarella uitlekken. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit in een braadpan de olie en bak de courgette en knoflook 4 min. zachtjes. Roer de pastasaus erdoor en laat het door en door warm worden. Roer de penne en de pastasaus erdoor en laat het 1 min. doorwarmen. Meng de sla met de dressing. Breng de penne op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 12-13

Penne met tomaat en mascarponesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met to­maat en mas­car­po­ne­saus

1
1
  • 300 g penne
  • 300 g mini-mozzarellabolletjes
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mozzarella uitlekken. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Pel en snipper de knoflook.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 380 g pastasaus tomaat en mascarpone

Verhit in een braadpan de olie en bak de courgette en knoflook 4 min. zachtjes. Roer de pastasaus en de mozzarellabolletjes erdoor en laat het door en door warm worden. Roer de penne erdoor en laat nog 1 min. doorwarmen.

3
3
  • 200 g gemengde ijsbergsla
  • 4 el sladressing balsamico

Meng de sla met de dressing. Breng de penne op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.