Ta­co's met kip en ma­ïs

Taco-time! Vanavond gaan we voor de variant met kip, mais, paprika en prei.

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Taco-time! Vanavond gaan we voor de variant met kip, mais, paprika en prei. 4 personen
3 105

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip 3 min. Schep de paprika en prei door de kip en bak 2 min. mee. Laat de maïs uitlekken. Roer de seasoningmix met het water en de maïs door de kip en laat 5 min. zacht sudderen, tot het vocht is verdampt. Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens aanwijzingen op de verpakking. Vul de taco's met het kipmengsel en de crème fraîche.

combinatietip:

Lekker met salade van kropsla met vinaigrettedressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 08-09

Taco's met kip en maïs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met kip en ma­ïs

1
1
  • 1 groene paprika
  • 1 prei

Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen.

2
2

Verwarm de oven voor op 175 °C.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 300 g maïskorrels

Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip 3 min. Schep de paprika en prei door de kip en bak 2 min. mee. Laat de maïs uitlekken.

4
4
  • 35 g taco seasoningmix
  • 150 ml water

Roer de seasoningmix met het water en de maïs door de kip en laat 5 min. zacht sudderen, tot het vocht is verdampt.

5
5
  • 135 g tacoschelpen
  • 125 ml crème fraîche

Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de taco's met het kipmengsel en de crème fraîche.

combinatietip:

Lekker met salade van kropsla met vinaigrettedressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.