Dop­erw­tens­ouf­flé

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenvaste soepkommen, inhoud ca. 3 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. In keukenmachine of met staafmixer helft van doperwten pureren. Eierdooiers, oregano en roomkaas door doperwtenpuree mengen. Eiwitten stijfkloppen en door puree spatelen. Rest van doperwten, 1/2 tl zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Doperwtenpuree over ingevette kommen verdelen. Kommen op rooster in midden van oven zetten en soufflés in 20 min. gaar laten worden. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. In koekenpan olie verhitten en ui en champignons in 5 min. bruinbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Soufflés in kom op vier borden zetten. Rijst en champignons ernaast serveren.

Tip:

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, prijs per persoon 1.30 (in februari 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.