Smoor van rund­vlees en au­ber­gi­ne

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In braadpan olie verhitten en vlees dichtschroeien. Ui en paprika toevoegen en 3 min. zachtjes meebakken. Boemboe en 400 ml warm water door vlees roeren en aan de kook brengen. Vlees afgedekt op laag vuur 2 1/2 uur smoren, af en toe omscheppen. Halverwege smoortijd aubergines in blokjes snijden en met 150 ml warm water door vlees mengen. Vuur hoog zetten om geheel opnieuw aan de kook te brengen, gerecht daarna zachtjes verder laten smoren. Tussentijds indien nodig wat extra water in braadpan schenken. Smoor op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.