Oven­scho­tel met ge­rook­te zalm en spi­na­zie

Altijd handig, een ovenschotel. Terwijl de oven zijn werk doet heb jij alvast de keuken opgeruimd.

(690)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Altijd handig, een ovenschotel. Terwijl de oven zijn werk doet heb jij alvast de keuken opgeruimd. 4 personen
3 690

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwamen op 250 ºC. Room en mosterd met zout en peper naar smaak tot saus roeren. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  2. In een wokpan de olie verhitten en de helft van de spinazie al omscheppend laten slinken. Uit wok in vergiet scheppen en ook andere helft van de spinazie laten slinken. Vocht uit de spinazie drukken en op smaak brengen met peper en zout.
  3. Ovenschaal achtereenvolgens vullen met spinazie, zalmsnippers, aardappelpuree, roomsaus en gratinkaas. Ovenschotel 5 min. in de oven gratineren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.910 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ge­rook­te zalm en spi­na­zie

1
1

Oven voorverwamen op 250 ºC.

2
2
  • 200 ml room culinair
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 zakjes aardappelpuree

Room en mosterd met zout en peper naar smaak tot saus roeren. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 600 g spinazie

In een wokpan de olie verhitten en de helft van de spinazie al omscheppend laten slinken.

4
4

Uit wok in vergiet scheppen en ook andere helft van de spinazie laten slinken.

5
5

Vocht uit de spinazie drukken en op smaak brengen met peper en zout.

6
6
  • 100 g gratinkaas
  • 400 g gerookte zalmsnippers

Ovenschaal achtereenvolgens vullen met spinazie, zalmsnippers, aardappelpuree, roomsaus en gratinkaas.

7
7

Ovenschotel ca. 5 min. in de oven gratineren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.