Sa­teetjes in drie sma­ken

  • borrelhapje
  • 15 stuks
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 15 stuks
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In schaaltje komijn, koriander, knoflook, rode peper, suiker, vissaus, 2 el limoensap en olie tot marinade roeren. Vlees per soort aan satéstokjes rijgen, in platte schaal leggen en marinade erover schenken. Vlees minstens 1 uur marineren. Pinda's in droge koekenpan kort roosteren. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met kokosmelk, water en limoensap. Pinda's erdoor roeren.
  2. Saté uit marinade nemen en laten uitlekken. Eventueel satésaus opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verhitten. Sateetjes in porties roosteren en warmhouden: kip- en varkenssaté in 3-4 min. bruin en gaar grillen, saté van biefstuk 1 min. per kant grillen zodat vlees van binnen nog rosé is. Satésaus apart erbij serveren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.