Met mie om­wik­kel­de gar­na­len

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais borrelhapje 15 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Scampi volgens gebruiksaanwijzing op zak ontdooien. In magnetron of steelpan azijn verwarmen, suiker al roerend erin oplossen (kooklucht niet inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel). Komkommer en rode peper in de lengte halveren, van zaadjes ontdoen en in zeer kleine blokjes snijden. In schaaltje komkommer, peper, vissaus en gezoete azijn mengen. In schaal mie met kokend water overgieten en 2 min. laten staan tot miedraden van elkaar loskomen. Mie in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Frituurolie verhitten. Ontdooide scampi pellen, maar staartje eraan laten. Scampi droogdeppen, bij staartje vasthouden en losjes omwikkelen met enkele miedraden. Scampi in twee porties in 2-3 min. goudbruin en gaar frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met frisse komkommersaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.