Ge­bak­ken rijst met bos­ui en ko­ri­an­der

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom eieren loskloppen.
  2. In wok 1 el olie verhitten en losgeklopt ei kort roerbakken, tot ei net gestold maar nog smeuïg is. Roerei op bord scheppen en warmhouden. Ui en knoflook in rest van olie 3 min. zachtjes bakken. Rijst en vissaus erdoor scheppen en rijst nog 5 min. op hoog vuur roerbakken. Korianderblad van steeltjes plukken en fijnhakken. Wok van vuur nemen. Roerei, koriander en bosuitjes door nasi scheppen.

Tip:

Serveert u deze nasi bij een visgerecht, vervang dan het roerei door roze garnalen. Laat de garnalen de laatste 2 minuten meebakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.