Tofu met groen­ten en se­sam­saus

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken van 6 cm en vervolgens in dunne plakken. Halveer de prei overlangs, was en snijd in stukken van 6 cm. Snijd de paprika in parten en maak schoon. Snijd de peen, prei en paprika in smalle reepjes. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin. Bewaar 1 el van de zaadjes. Plet de rest met een vijzel en meng in een kom met sojasaus, rijstazijn, suiker en sherry.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Snijd de tofu in dunne plakjes en verwarm in de de bouillon 5 min. op laag vuur. Verhit olie in een wok of koekenpan. Roerbak de paprika en peen 1 min. Schep de prei erdoor en bak nog 1-2 min. mee. Schep de tofu uit de bouillon en verdeel over borden. Roer de sesamsaus nogmaals door en schep over de tofu. Leg de groentereepjes en op de tofu en bestrooi me het achtergehouden sesamzaad.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tofu met groenten en sesamsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu met groen­ten en se­sam­saus

1
1
  • 1 winterpeen
  • 1 dunne prei

Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken van 6 cm en vervolgens in dunne plakken. Halveer de prei overlangs, was en snijd in stukken van 6 cm.

2
2
  • 1 groene paprika
  • 50 g sesamzaad

Snijd de paprika in parten en maak schoon. Snijd de peen, prei en paprika in smalle reepjes. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad lichtbruin.

3
3
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 el sherry medium dry

Bewaar 1 el van de zaadjes. Plet de rest met een vijzel en meng in een kom met sojasaus, rijstazijn, suiker en sherry.

4
4
  • 1 liter groentebouillon
  • 375 g tofu
  • 2 el olie

Breng de bouillon aan de kook. Snijd de tofu in dunne plakjes en verwarm in de de bouillon 5 min. op laag vuur. Verhit olie in een wok of koekenpan.

5
5

Roerbak de paprika en peen 1 min. Schep de prei erdoor en bak nog 1-2 min. mee. Schep de tofu uit de bouillon en verdeel over borden.

6
6

Roer de sesamsaus nogmaals door en schep over de tofu. Leg de groentereepjes en op de tofu en bestrooi me het achtergehouden sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.