Spits­kool­stamp­pot

Zachte spitskool, romige puree en kruidige gedroogde tomaten: dit is een heerlijk winterse stamppot.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zachte spitskool, romige puree en kruidige gedroogde tomaten: dit is een heerlijk winterse stamppot. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de rookworst in ruim heet water voor 15 min. Bereid de puree met de melk volgens de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Bak de kool 5 min. mee. Voeg het water toe aan het koolmengsel en laat het geheel 3 min. zachtjes koken. Snijd de tomaten in reepjes en de rookworst in plakjes. Meng de kaas, tomaatreepjes en het koolmengsel door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Garneer de stamppot met plakjes worst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.310 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 06-07

Spitskoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spits­kool­stamp­pot

1
1
  • 1 magere rookworst
  • 180 g puree à la minute
  • 150 ml halfvolle melk

Verwarm de rookworst in ruim heet water voor 15 min. Bereid de puree met de melk volgens de verpakking.

2
2
  • 2 grote uien
  • 4 el olijfolie
  • 300 g panklare spitskool
  • 100 ml water

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Bak de kool 5 min. mee. Voeg het water toe aan het koolmengsel en laat het geheel 3 min. zachtjes koken.

3
3
  • 6 gedroogde tomaten in olie
  • 75 g gemalen oude kaas 48+

Snijd de tomaten in reepjes en de rookworst in plakjes. Meng de kaas, tomaatreepjes en het koolmengsel door de aardappelpuree.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Garneer de stamppot met plakjes worst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.