Ka­bel­jauw met pe­per­saus

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Worteltjes in 8 min. beetgaar koken. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In koekenpan 2 el boter verhitten en kabeljauw in 8 min. aan beide zijden bruinbakken. Peperkorrels kneuzen. Sjalotten pellen en snipperen. In steelpan rest van boter smelten en sjalot 1 min. fruiten. Sherry en peperkorrels toevoegen en 1 min. laten koken. Kookroom erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout. Vis op vier borden scheppen en saus erover verdelen. Serveren met aardappels en worteltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.