Groen­teloem­pia met pit­ti­ge dip

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Breng de pruimen in 200 ml water aan de kook gedurende 5 minuten. Bak de loempia's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pruimen uitlekken, vang het vocht op en hak ze fijn. Snipper de knoflook. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak fijn.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en peper 1 min. Bak vervolgens de pruimen 1 min. mee. Schep het pruimenkookvocht, de ketjap en pindakaas door het pruimenmengsel en breng aan de kook. Blijf goed roeren. Serveer de saus bij de loempia's.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 06-07

Groenteloempia met pittige dip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­teloem­pia met pit­ti­ge dip

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 4 groenteloempia's
  • 6 gewelde pruimen zonder pit

Breng de pruimen in 200 ml water aan de kook gedurende 5 minuten. Bak de loempia's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper

Laat de pruimen uitlekken, vang het vocht op en hak ze fijn. Snipper de knoflook. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak fijn.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en peper 1 min. Bak vervolgens de pruimen 1 min. mee.

5
5
  • 4 el ketjap
  • 2 el pindakaas

Schep het pruimenkookvocht, de ketjap en pindakaas door het pruimenmengsel en breng aan de kook. Blijf goed roeren. Serveer de saus bij de loempia's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.