Schou­der­kar­bo­na­des met wit­lof

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frituurolie verhitten tot 180 °C. Karbonades bestrooien met zout en peper. In koekenpan 40 g boter verhitten en vlees in 4 min. bruinbakken, halverwege keren. Intussen sinaasappel schoonboenen, 2 tl van schil raspen en vrucht uitpersen. Mosterd, sinaasappelsap en -rasp en 200 ml water door bakvet roeren. Karbonades in nog ca. 15 min. zachtjes gaarstoven. Aardappelpartjes in gedeelten goudbruin frituren volgens gebruiksaanwijzing. Laten uitlekken op keukenpapier. Intussen witlof in lengte in vieren snijden en harde kern verwijderen. In wok rest van boter verhitten. Witlof 2 min. bakken. Suiker toevoegen en witlof in nog 8-10 min. op matig vuur gaar laten worden. Op smaak brengen met zout. Aardappelpartjes, witlof en karbonades over vier borden verdelen, stoofvocht over vlees scheppen.

Tip:

prijs per persoon 2.30 (in februari 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.