Vij­gen­brood

  • ontbijt
  • 15 stuks
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan ontbijt 15 stuks
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodbakmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappel schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Vijgen in vieren snijden en met sinaasappelsap aan de kook brengen. Laten afkoelen. Bakblik vullen met achtereenvolgens 200 ml water, broodmix, vijgen met vocht, sinaasappelrasp en boter. Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.

Tip:

Geef bij dit vijgenbrood een kruidige gorgonzolaboter. Roer 100 gram gorgonzola (kaas) en 2 theelepels gedroogde tijm door 125 gram zachte boter. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.