Zweed­se ham­bur­ger

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
2 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kleine pan aardappelblokjes in 6-8 min. gaarkoken. Afgieten. In kom gehakt, aardappel, ui, room, dille, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.

Tip:

Serveer de Zweedse hamburger tussen een hard broodje met plakken vleestomaat en kappertjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.