Afri­kaan­se cous­cous­bur­ger

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom couscous in 50 ml kokend water 6 min. wellen. In kom rundergehakt, gewelde couscous, shoarmakruiden, sjalot, munt, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan olie verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.

Tip:

Serveer de couscousburger tussen een pitabroodje met ijsbergsla en chilisaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.