Bread and but­ter pud­ding

Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen. 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de abrikozen in reepjes.
  2. Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en abrikozenjam en snijd ze schuin doormidden. Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de abrikozen en rozijnen ertussen.
  3. Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Bestrooi licht met nootmuskaat.
  4. Bak de broodpudding in 30-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bread and butter pudding

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bread and but­ter pud­ding

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 50 g gewelde abrikozen zonder pit

Snijd de abrikozen in reepjes.

3
  • 6 sneetjes witbrood
  • 50 g boter
  • 6 el abrikozenjam

Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en abrikozenjam en snijd ze schuin doormidden.

4
  • 2 g boter
  • 50 g rozijnen

Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de abrikozen en rozijnen ertussen.

5
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el suiker

Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor.

6
  • ½ tl nootmuskaat

Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Bestrooi licht met nootmuskaat.

7

Bak de broodpudding in 30-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.