Bloem­kool-ge­hakt­scho­tel met ker­rie

Kerrie, gehakt en bloemkool: dikke vrienden!

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Kerrie, gehakt en bloemkool: dikke vrienden! 4 personen
2 136

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en halveer de aardappelen. Kook ze in water met zout in ca. 15 min. gaar. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze ca. 5 min. in weinig water en giet af. Snijd de paprika in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in vieren.
  2. Bak het gehakt in een hapjespan in ca. 5 min. rul. Bak de champignons en de paprika 2 min. mee. Meng de mix voor bloemkool met het water. Roer het door het vlees en breng aan de kook. Roer de bloemkool door het vleesmengsel en breng weer aan de kook. Laat het geheel ca. 2 min. zachtjes koken.
  3. Serveer de bloemkool-gehaktschotel met de gekookte aardappelen.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.495 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 04-05

Bloemkool-gehaktschotel met kerrie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-ge­hakt­scho­tel met ker­rie

1
1
  • 800 g aardappelen

Schil en halveer de aardappelen. Kook ze in water met zout in ca. 15 min. gaar.

2
2
  • 500 g bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze ca. 5 min. in weinig water en giet af.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons

Snijd de paprika in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in vieren.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 275 g half-om-halfgehakt

Bak het gehakt in een hapjespan in ca. 5 min. rul. Bak de champignons en de paprika 2 min. mee.

5
5
  • 80 g gehaktdagschotel mix voor bloemkool
  • 400 ml kraanwater

Meng de mix voor bloemkool met het water. Roer het door het vlees en breng aan de kook.

6
6

Roer de bloemkool door het vleesmengsel en breng weer aan de kook. Laat het geheel ca. 2 min. zachtjes koken.

7
7

Serveer de bloemkool-gehaktschotel met de gekookte aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.