Snel­le gou­lash

Stevige kost, dit Hongaarse gerecht. Daar snakken we naar op een koude winterdag.

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Stevige kost, dit Hongaarse gerecht. Daar snakken we naar op een koude winterdag. 4 personen
2 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper. Snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes in ca. 5 minuten bruin. Bak de ui en paprika ca. 2 min. mee. Roer het paprikapoeder, zout naar smaak en tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng aan de kook. Laat de saus ca. 10 min. afgedekt sudderen, warm de laatste paar min. de erwten mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer goulash met rijst.

combinatietip:

Lekker met een eetlepel zure room.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 04-05

Snelle goulash

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le gou­lash

1
1
  • 300 g snelkookrijst
  • 500 g hamlappen
  • 2 uien

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper. Snipper de ui.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 3 el boter

Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes in ca. 5 minuten bruin.

3
3
  • 1 el paprikapoeder pikant
  • 400 g tomatenblokjes

Bak de ui en paprika ca. 2 min. mee. Roer het paprikapoeder, zout naar smaak en tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng aan de kook.

4
4
  • 450 g doperwten

Laat de saus ca. 10 min. afgedekt sudderen, warm de laatste paar min. de erwten mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer goulash met rijst.

combinatietip:

Lekker met een eetlepel zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.