Broc­coli­soep met vis­crou­tons

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en snipperen. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Bouillontabletten oplossen in 600 ml kokend water en broccoli ca. 8 minuten in bouillon koken. Grill voorverwarmen. Korsten van brood snijden en brood in dobbelsteentjes snijden. Knoflook uitpersen boven rest van olie. Ansjovis fijnsnijden en door olie roeren. Brood besmeren met knoflookmengsel. Tomaten schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Brood ca. 2 minuten onder grill knapperig bakken. Broccoli met staafmixer in bouillon pureren. Broccolisoep opdienen in grote kommen gegarneerd met croutons en blokjes tomaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.